hello.......
Sorry...agak lama tak mengupdate blog ni..heee...
I bercuti 3 hari ok..
ok lah today nak share resepi teramat mudah....
Resepi Ikan Singgang
*boleh dimakan dengan nasi panas2, telur dadar,ulaman timun, kalau suka boleh jugak sediakan sambal belacan/ budu.(tapi i xsuke budu/belacan) perghh..kompem terangkat beb!Ikan tongkol/selar/kembung (atau apa sahaja ikan yang uols suka-tak bisisik)Bahan-bahan
2 cawan air
3 keping asam gelugor/ keping
3 ulas bawang putih (diketuk)
1 sudu kecil serbuk kunyit
2 sudu kecil garam
4-5 biji Cili padi
1 inci kunyit hidup (jika ada)
Cara Membuat
Letak kan air kedalam periuk, masukkan ikan, garam, serbuk kunyit, asam keping,kunyit hidup, bawang putih dan cili padi.
Biarkan ia mendidih sehingga ikan masak.rasa and tutup api... dah siap!
So, Selamat Mencuba
0 comments:
Post a Comment